Bloggprizet

Alltså jag har ju en svart spetsklänning, men den hade jag ju inte tänkt ha på imorgon. Hjälp, kommer BPK & co frysa ut mig nu?
05.12.2012 kl. 00:09

Suck
Det FINNS ju en kille men det blev inget och dessutom är han i fel land så VARFÖR ska det pirra i magen just när den typen dyker upp i newsfeeden? BLÖÖÖÖH.
04.12.2012 kl. 20:42

Lady & Kalufsen

Rubriken är namnet på en frissa (alltså frisörsalong säger man kanske) på... Houtskär? Vandrade förbi den dagligen när jag var ledare på ett skribaläger för år och dar sen. Detta är bara ett långt sätt att säga hejsan, jag var hos frissan idag.
Känner såhär spontant att jag kanske kunde öva lite på min fotomin. Eller ens på att se intresserad ut. (Övre raden: före, nedre raden: efter. Färg avslöjas under eller efter bloggalan. Lite överraskning ska man väl bjussa på.)
04.12.2012 kl. 17:11

Bisamråttan

Hittade de här på tumblr. Den som vet var det finns flera BERÄTTA snälla?04.12.2012 kl. 12:01

Hej här är jag

Vad heter du och hur gammal är du?

I bloggsammanhang heter jag Gecko. Sen när vi hälsar kan jag berätta mitt riktiga namn. (Helt som om int alla vet det ren.)


Vad kännetecknar dig? Frisyr, gångstil, längd, humor?

Nå jag är SJUKT lång (och hatar det, så vill du hålla dig från känsliga samtalsämnen, nämn inte mig längd), ganska blyg (fast jag vill nog tala med just DIG, ge mig lite tid bara så kommer jag nog igång) och har ett himla ljudligt skratt.


Varifrån är du och var bor du just nu?

Jag föddes i Helsingfors, största delen av mitt liv bodde jag i Grankulla, sen ett år i Karis och efter det i Vasa, nu i höstas har jag bott lite i utomlandsien. Och nu är jag tillbaka i grani... (fortsättning följer i nästa fråga)


Hur bor du? I ett eget hus ute på landet eller i en överprisad etta inne i stan?

...och bor med mina föräldrar över jullovet, sen i januari är det Vasa som gäller igen.


Vad sysslar du med, har du jobb eller skola, möjligtvis bådeoch?

Jag studerar scenkonst.


Vad har du tidigare jobbat med eller studerat?

Jag har barnvaktat MYCKET (och gör det ännu också), jobbat lite på café, en sommar trälade jag i en farbrik, och så jobbar jag till och från för Marthorna. Ungefär så.
Före jag flyttade till Vasa gick jag ett år på Tryckis, alltså VNF:s teaterlinje, och före det var det gymnasiet i stan och före det grunskolan i grani.


Vad gör du till fritids, vad är dina hobbyn?

Eeeh jag gillar att läsa. Så virkar och stickar jag en del. Tycker också om att promenera och att simma. Och att laga mat, och framförallt att baka.


Civila status? singel/sambo/gift/barn/hund?

Singel. Har varit singel HELA MITT LIV. Alternativt svar: BAD, SINGLE AND READY TO MINGLE. Paraplysvar: Desperat singel.


Vad vill du förmedla med din blogg? Diskuterar du viktiga frågor, skriver om din vardag, en drös vackra bilder?

Eh.


Vad tänkte du göra på Bloggpriset, festa huvudet av dig eller hem tidigt?

Jag har noll duties följande dag och känner att FEST skulle vara på sin plats så antagligen slutar det med att jag är hemma och i säng vid tio ungefär.

 

BONUS: en bild på min mask.

Skoja. (eller? Det är ju en Pinocchiomask och näsan har visst vuxit lite. VA E NU LJUG HÄR SEN DÅ? Stora viktiga frågor som dryftas. Okej hejdå.)

03.12.2012 kl. 18:02

Pånytt

Okej, nu när jag nu är här igen, kan eventuella läsare ge sig till känna? Eller alltså statistiken visar ju på stadigt, återkommande besöksantal så då kan du ju lika gärna lämna ditt bomärke i kommentarsfältet. Och! Joo! Alla kan säga vad dom vill att jag bloggar om. Så då kan man vara anonym men ändå visa sitt stöd (stöd behövs ALLTID.)

Och ni fattar väl att ni måst lämna NÅT litet spår efter er. Annars blir de så jävla pinsamt för mig.
01.12.2012 kl. 22:24

Sen sa hen "oj... var det där en... inte-så-snäll sak att säga?"

Den andra: "har du gått ner i vikt?"

Jag: "nää, tvärtom faktiskt, men min kropp har ändrat form lite bara."

Den andra: "jaha! Nåmen då är den där klänningen väldigt smickrande!"
01.12.2012 kl. 21:09

Listjävel

1. Känner du dig lycklig och glad nu när vintern är här?

Lycklig och glad, det känns ju som stora ord för mest är jag trött och sömnig, MEN än så länge är snön kiva och fin att se på. Sååå JA.

2. Vad kommer bli ditt mest använda plagg i vinter?
Min gröna yllekofta från förra året får bli paradplagg i år igen, tätt följd av resten av mina ylletröjor samt yllekalsonger och -strumpisar, långärmade t-skjortor och så mössavantarhalsduk. Och jacka. Och bra skor.

3. Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan – hur såg ditt liv ut?

Eeeh enligt mitt bloggarkiv hade jag julfiilis och så tittade jag på Bones för exakt ett år sen. Sådär mer generellt var jag trött, förvirrad och deprimerad men inte lika illa däran som jag var tidigare under den hösten. Fattade många viktiga beslut. Såhär i efterhand tänker jag bara, herregud att jag orkade. Kudos till mig själv liksom.

4. Vad gör du om dagarna egentligen?
Har jullov.

5. Vad ska du ha för frisyr i vinter?
Nå jag har frissatid nästa veckas tisdag, vi ska se hur mycket vi hinner med då. Tänker inte gå tillbaka till brunt hår och inte klippa kortare, annars får vi se. Har lite blaskig färg och rätt mycket utväxt just nu.

6. Vad lyssnar du på för musik?
Inte så mycket alls på senaste tiden, är lite trött på alla mina playlists.

7. Vad läser du?
Läste ut sista Hunger Games -boken inatt. Plötsligt hade hela storyn förvandlats till Twilight, ja ba va? Varför?!

8. Tre senast inkomna sms?
"Okeeeej :(:(:("
"Redan i tåget"
"Jeppjepp"

9. Vad var bäst med sommaren?
Min mini-ensam-interrail + en viktig grej som hände i slutet av augusti men som jag inte kan skriva om + sol och hav.

10. Vad var sämst med sommaren?
Att jag inte var på topp hela tiden utan i misstag sjönk tillbaka ner i, vad ska man kalla det, det svarta kanske.

11. Senast köpta plagg?
Leggings från Primark tror jag.

12. Ditt bästa skönhetstips inför vintern?
Smörj in dig (eller dö torr-och-sönder-sprucken-döden.)

13. Hur ser du på framtiden?
Med en kikare.

01.12.2012 kl. 14:50

Coincidence? I think not.

En dag efter att jag anlände till Finland anlände snön. Tänker att a) vintern inte ville börja utan mig, b) Finland saknade mig och ville fira min ankomst med konfetti, c) båda eller d) ingendera. Jag röstar c och ger er två instagrambilder av snön.
30.11.2012 kl. 22:00

Masken

Jag gjorde en ansiktsmask igår. Fotade för att få mera bilder till bloggen.Bilderna lyckas int riktigt förmedla exakt hur creepyg jag försökte vara. Skyller det på att mina ögonbryn är övertäckta.
30.11.2012 kl. 17:22

Feed me!

Jag har mat-hallucinationer. Tror mig känna smak och doft av diverse rätter, bland annat spaghetti med smör, mozzarellapanini och gåslever. Sen var jag säker på att jag hade ett glas whisky bredvid mig men det var inte sant. Synd, för whisky är gott, det har jag lärt mig den här hösten.
29.11.2012 kl. 23:51

Gumårån

Ja, jag har ju jullov nu jag. Tänkte bara påpeka det. Så jag sover tills det är ljust ute, läser böcker halva natten och tittar ut på snön. Just nu ligger jag i min säng och har inga direkta planer på att stiga upp, det är rätt kallt utanför täcket. Hej!
29.11.2012 kl. 11:14

Öronorm

Först sjöng jag du skaa inte troo de blir soo-oo-mm-aar, ifaaall inte nååånn sätteer faart i ungefär en timme. Sen var det seventeen, a bju-i queen i fem minuter ungefär. Och nu den senaste kvarten har det varit och frid på jorden bland människorna som han ääälskar! Guuud våår guuud vi taa-ackaar deej, loovar deej åå-å tillbeer deej, faadeer koonung allmaaktsguud, i din hiimmeel hää-är blaand oss! Fast jag tror att jag sjunger lite fel på slutet?
28.11.2012 kl. 23:17

Stora saker på gångs!

Idag är dagen då jag övergav safari helt till förmån för firefox. Tidigare har jag bara bloggat från eldräven, men nu är det endast denna webbläsare som gäller. SPÄNNANDE ELLER HUR? Nåja, annars så har jag också beslutat vad jag ska göra i framtiden. Det var lite obekvämt och det fanns inget klart och tydligt, perfekt val. Men nu har jag beslutat mig och det känns bra! Tänker att vi kan gå in på närmare detaljer sen när vi talar nyårslöften. Okej? Bra.

P.s. himla mycket text här på senaste tiden. Ska försöka göra nåt åt det. Imorgon kanske.
28.11.2012 kl. 22:14

Dags att sova kanske?

Okej, The Hunger Games utläst. SÅ BRA. Måste bara hitta följande del imorgon. Vasas bokhandlar levererar, eller...? Nååjaa.

"Från och med du" snurrar i min skalle, öh varför berättar jag det? Jo! Jag är ju lite sugen på en romans med någon tall dark stranger, till exempel. Har just du en prima kille över åt mig kanske?
28.11.2012 kl. 03:18


Om man går fort och skrattar mycket
så märks det inte att man är ful.(En dag slår jag alla med häpnad.)

 

Förr var detta en "känslo" (läs: angst) -blogg, numera ett selfieparadis.

 

En mailadress: odlangecko(ätt)gmail.com

Senaste kommentarer

26.03, 22:47inspiraschon av flius
01.03, 14:38Bunny av Ratata/Astrid
26.02, 13:21Bunny av Tjohej!
05.02, 17:45Titta jag kunde ändra bakgrunden! av Parisresenär